120 Litre Akvaryum Kuruyorum YARD|M


Nyks35Çevrim Dışı

Kayıt: 16/09/2014
İl: Izmir
Mesaj: 3
Nyks35Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Mart 2015 00:29
Arkadaşlar çok fazla konu var ama bazı sorunlarım var bunların cevaplarını tam olarak alamadım forumdan. Öncelikle 120 litre bir akvaryumum , 100 watt ısıtıcım , dış filtrem , termometrem , çift çıkışlı hava motorum ve hava taşlarım var. Akvaryum boyutları 80x50x30. Bitkili ve canlı doğuran istemiyorum.Bana neleri önerirsiniz işin püf noktaları nelerdir balık olarak ne önerirsiniz kaç tane önerirsiniz. Dekor olarak kil gibi olan 2 tane mağaram ve birde orta boy kök var elimde birazda irice taşlarım. Su düzenleyici falan şart mıdır ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BiologistÇevrim Dışı

Kayıt: 23/12/2008
İl: Ankara
Mesaj: 122
BiologistÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Mart 2015 15:44
Öncelikle şunu belirteyim, bakmak istediğiniz balığı seçip ona uygun hacimde bir tank ve su şartları ayarlamanız gerekir.
Elinizde olan tankta bakabileceğiniz çok fazla tür var, http://www.akvaryum.com/Tatlisu/ linkinden balık seçiminizi zevkinize göre yapınız. Dikkat etmeniz gereken en önemli husus; "en az akvaryum hacmi" yazan yerden 120 litreyi geçmeyen ( önerim 100 litre altı seçiniz) hacimde bakılabilecek balıkları seçmenizdir.
Balığınızı seçtikten sonra dekorasyon ve su şartları hakkında bilgi isteyebilirsiniz.
Dış filtrenin debisi nedir? 120 litre bir akvaryum için, balık türü ve sayısı da göz önüne alınması gerekir ama, genel olarak 450 lt/saat dış filtre yeterlidir, daha sonra dış filtrede kullanacağınız filtre malzemelerini seçmeniz gerekir, tabi filtre malzemelerinin sıralaması da önemli, bu konuda da forumda bir çok açıklama bulabilirsiniz.
İşin püf noktasını sormuşsunuz, çok fazla püf nokta var fakat en önemlisi su parametrelerinin sabit tutulmasıdır, bunu da düzenli ve aynı miktarda su değişimi(dinlenmiş su ile), düzenli ve aynı miktarda yemleme, düzenli ve doğru filtre temizliği ile mümkün olduğunca sağlayabilirsiniz.
Su düzenleyici kullanmanız İzmir'in musluk suyuna bağlı, Ankara'da musluk suyu bazen çok fazla ağır metal ve silikat içerdiğinden su düzenleyici kullanmak gerekiyor.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

uyilkincÇevrim Dışı

Kayıt: 03/11/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 50
uyilkincÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Mart 2015 17:37
o tarz bi akvaryuma 1-2 cift cüce cihclid koyup sürü balıklarıda ekliye bilirsiniz birazda arka planlara hızlı gelişen bitkiler dikerseniz hoş olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir